Instagram


Facebook

Sporveien ferdig med vedlikeholdsarbeider – T-banen er tilbake


2022-08-11

I løpet av juli måned har Sporveien oppgradert spor og plattformer ved Ullevål stadion og Holstein T-banestasjoner.
Bild: Sporveien
I løpet av juli måned har Sporveien oppgradert spor og plattformer ved Ullevål stadion og Holstein T-banestasjoner.

T-banen er tilbake på skinner mellom Majorstuen–Sognsvann og Majorstuen–Nydalen etter drøye tre uker med nødvendig vedlikeholdsarbeid og buss for bane.

Sporveien startet vedlikeholdsarbeidet 3. juli og siste arbeider ble utført natt til i dag, onsdag 27. juli. T-banen er dermed tilbake på nye spor etter en omfattende oppgradering mellom Blindern og Ullevål.


Nødvendig vedlikehold
I prosjektet er det gått med 15 000 arbeidstimer, fordelt på 150 arbeidere. Det er lagt 4000 tonn ny ballast og fem kilometer med kabler. Sporveien har byttet sviller og skinner og installert seks nye sporveksler. I tillegg er avstanden mellom tog og plattformkant på Holstein og Ullevål stadion T-banestasjoner utbedret.

– Målet med arbeidet har vært å forlenge levetiden på dagens infrastruktur, sikre en mer stabil T-banedrift og tilrettelegge for økt kapasitet i årene fremover. I tillegg vil arbeidene føre til at det blir mindre støy for dem som bor nær stasjonsområdene, sier banesjef for T-banen Thor Georg Sælid i Sporveien.


Takk for tålmodigheten
Mye av infrastrukturen har til nå båret preget av slitasje og oppgraderingsbehovet har vært stort. Dette skyldes blant annet alderdom og stor belastning på infrastrukturen gjennom flere år med et økt antall reisende og hyppige avganger.

– Vi er veldig glade for arbeidende som er gjort og takker alle som har stått på gjennom sommeren for å sørge for at de reisene får en driftssikker T-banestrekning å komme tilbake til. Tusen takk for tålmodigheten til alle som har vært berørt av arbeidene, både reisende med T-banen og naboer i området, sier Sporveiens Thor Georg Sælid.


Kilde: Sporveien

Tipsa en vän Skriv ut
Mest lästa

Elteco

Batcofra

Ramirent

Rosendalmaskin

HBM
Unica Media AB © 2022
Org.nr 556961-2624


Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Sverige


Spørsmål:
info(at)unicamedia.se
Annonse:
annons(at)unicamedia.se