Instagram


Facebook

HMS-øvelse på Bentsebrua skole


2023-05-22

<span>NCC gjennomførte øvelse på prosjektet Bentsebrua skole i Oslo.</span>
Bild:NCC
NCC gjennomførte øvelse på prosjektet Bentsebrua skole i Oslo.

Denne uken gjennomfører NCC sin årlige HMS-uke hvor alle ansatte i Norden deltar på ulike arrangementer. På byggprosjektet Bentsebrua skole i Oslo Kommune har det blitt gjennomført skarp øvelse med flere elementer nettopp for å øve på sikkerhet.

 

Førstehjelp er ferskvare. For oss i NCC er det helt avgjørende med et godt HMS-arbeid og at alle er klare hvis det først skjer noe. Det at Røde Kors var med i dag gir en ekstra grad av seriøsitet. De er meget drevne på øvelser og førstehjelp, så det var veldig lærerikt at de var med både under gjennomføringen, men også under evalueringen, sier HMS-leder Johnny Aaland.

Onsdag var det flere elementer som skulle øves på. Både egne NCC-ansatte, datterselskaper og underentreprenører måtte håndtere fem ulykker som skjedde i samme tidsrom. Fallulykke fra stige, strømskade, hjertestans, illebefinnende i kran og benskade via fall var scenarioene som ble iscenesatt på prosjektet.

Vi har flere språk på arbeidsplassen, så for vår del var det også vesentlig at alle underentreprenørene ble inkludert i øvelsen. En ulykke bryr seg ikke om språkbarrierer, så derfor var det lærerikt at vi fikk øvd på tvers av språk, sier Aaland.

Etter gjennomført øvelse ble det runder med evaluering med de involverte. Hver faggruppe tok en gjennomgang med hvordan øvelsen ble opplevd, og alle fikk luftet sine tanker og erfaringer. I etterkant ble det også gjennomført en evaluering med ledere, der viktige aksjonspunkt ble bestemt.

-Dette har vært en veldig fin og viktig øvelse for alle på dette prosjektet. Ulykker på en byggeplass kan fort bli ekstra uoversiktlig, og det er flere elementer man skal være oppmerksom på. Jeg synes vi fikk en veldig fin gjennomføring, så det er absolutt en stor verdi i å gjennomføre slike store øvelser som NCC har tatt initiativ til, sier Kjell André Ringdal, instruktør i Røde Kors Førstehjelp AS.

Källa: NCC


Tipsa en vän Skriv ut
Mest lästa

Elteco

Batcofra

Ramirent

Rosendalmaskin

HBM
Unica Media AB © 2022
Org.nr 556961-2624


Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Sverige


Spørsmål:
info(at)unicamedia.se
Annonse:
annons(at)unicamedia.se