Instagram


Facebook

Jobber for å få Oslo på sporet igjen


2023-06-29

<span>Derfor kan ikke Trikken kjøre som normalt forbi bygget som brant i Grensen i Oslo sentrum. </span>
Bild:Sporveien
Derfor kan ikke Trikken kjøre som normalt forbi bygget som brant i Grensen i Oslo sentrum. 

Illustrasjonsfoto Stortinget T-banestasjon.
Bild:Sporveien
Illustrasjonsfoto Stortinget T-banestasjon.

Ina Helen &Oslash;stby, kommunikasjonssjef i Sporveien.
Bild:Sporveien
Ina Helen Østby, kommunikasjonssjef i Sporveien.

Det er fortsatt utfordringer for kollektivtrafikken etter den omfattende brannen i Grensen i Oslo sentrum. Stortinget T-banestasjon betjenes ikke, og trikken kjører ikke gjennom området rundt bygget som brant. – Når trikk- og T-banetrafikken blir berørt av hendelser på denne måten, så påvirker det flere hundre tusen reisende hver eneste dag. Vi gjør det vi kan for å avgrense varigheten og omfanget av etterarbeidet for at trafikken skal kunne gå som normalt igjen så raskt som mulig, men dette vil fortsatt ta noe tid, sier kommunikasjonssjef i Sporveien, Ina Helen Østby.

Sporveien jobber nå for fullt for å forhindre ytterligere konsekvenser for kollektivtrafikken mens arbeidet med å rydde i området rundt bygget som brant pågår. Oslo brann- og redningsvesen har blant annet lagt ut sprengningsmatter og pukk for å skåne trikkens infrastruktur mot ytterligere skader mens opprydningsarbeidet pågår.

Stortinget T-banestasjon er også stengt for av- og påstigning for passasjerer inntil videre. Det er i tillegg til stengte utganger også påvist røykgasser og byggestøv i deler av området, og noen vannskader som følge av vannmassene som rant ned på stasjonen under slokkearbeidet. Inntil videre vil alle T-banetog passere stasjonen uten å stanse.

Tidligst gjenåpning i midten av neste uke
Området rundt bygget som brant er ventet å være stengt inntil opprydningsarbeidene er ferdig, og deretter starter en omfattende jobb med å reetablere deler av trikkeinfrastrukturen:

  • Kjøreledningen til Trikken må monteres igjen etter å ha vært demontert. I forbindelse med slokningsarbeidet ble kjørestrømmen for Trikken kuttet i hele området, og kjøreledningen trikkene får strømmen sin av i gatene er midlertidig tatt ned.
  • Sprengingsmatter og pukk må fjernes fra gatene.
  • Trikkesporet måles for å verifisere at det ikke er forskyvninger i infrastrukturen som må utbedres før trikken kan gjenoppta sitt vante driftsmønster gjennom Oslo sentrum.

– Sporveien starter nå med nedvask av bygg og stasjonsområde på Stortinget, kontroll og kvalitetssikring av alle tekniske systemer, samt reparasjon av og driftsettelse av heiser og rulletrapper på Stortinget T-banestasjon. Retablering av trikkeinfrastrukturen kan tidligst starte i begynnelsen av neste uke, sier kommunikasjonssjef i Sporveien, Ina Helen Østby og legger til:

– Sporveien gjør det vi kan for å få kollektivtrafikken på sporet igjen – bokstavelig talt. Hverken bruken av Stortinget T-banestasjon eller trikkeavgangene gjenopptas som normalt før opprydningsarbeidet er ferdig, infrastrukturen er kontrollert og utbedret; og alt er trygt og sikkert for de reisende.

Kilde: Sporveien 


Tipsa en vän Skriv ut
Mest lästa

Elteco

Batcofra

Ramirent

Rosendalmaskin

HBM
Unica Media AB © 2022
Org.nr 556961-2624


Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Sverige


Spørsmål:
info(at)unicamedia.se
Annonse:
annons(at)unicamedia.se