Instagram


Facebook

Posten og Bring investerer i droneselskapet Aviant


2022-11-21

Bild: Posten Norge AS

Postenkonsernet investerer i droneselskapet Aviant gjennom sin venturesatsning Bring Ventures. Tanken bak investeringen er å raskt komme i gang med droneleveranser når et regelverk er på plass.

– Posten Norge har i 375 år ligget i front når det gjelder å ta i bruk ny teknologi og effektivisere leveranser. Investeringen i Aviant gir oss en stor innsikt og kunnskap i hvordan vi kan utnytte ny teknologi for raske leveranser i framtiden. Samtidig kan vi som et logistikkselskap bidra med verdifull erfaring til Aviants fortsatte utvikling, sier Anett Berger Sørli, investment director i Bring Ventures.

Når de tekniske og juridiske forutsetningene kommer på plass, vil Posten og Bring være klare til å starte opp med droneleveranser. I løpet av høsten har konsernet blant annet gjennomført et første testprosjekt med droneleveranser, fra Snåsa til Namsos, der vannprøver ble fraktet for analysering. Nå velger Postenkonsernet å investere i selskapet og har tro på at droner kan spille en viktig folle i framtidens raske leveranser.

– Transport må alltid tenkes på som en samhandling av ulike transportmidler. Droner er veldig effektive for transport av varer med lav vekt, men de er langt fra løsningen på alle transportbehov. Ved å knytte tettere bånd med de beste i Norden på transport, åpner det for muligheten å løse transportproblemer gjennom samhandling mellom droner og annen tradisjonell transport. Vi har fått et veldig godt inntrykk av Posten og Bring gjennom vårt samarbeidsprosjekt i Namsos. Vi er derfor svært fornøyde med å ha Posten og Bring med som investorer i denne investeringsrunden, sier Lars Erik Matsson Fagernæs, CEO i Aviant.

Investeringsrunden ledes av Luminar Ventures, og totalt får Aviant inn 23 millioner norska kroner.


Kilde: Posten Norge AS

Tipsa en vän Skriv ut
Mest lästa

Elteco

Batcofra

Ramirent

Rosendalmaskin

HBM
Unica Media AB © 2022
Org.nr 556961-2624


Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Sverige


Spørsmål:
info(at)unicamedia.se
Annonse:
annons(at)unicamedia.se